אל תתמכרו לקידום אתרים
האם העסק שלך בנוי להוציא אלפי שקלים בחודש לזמן ממושך בידיעה שההשקעה יכולה לרדת לטמיון ברגע אחד? אם העסק שלך תלוי אך ורק בקידום האתר במנועי חיפוש… כספך בסיכון והמאמר הזה בשבילך!
בקרב הרבה בעלי עסקים או בעלי אתרים קיימת דעה רווחת שקידום אתרים במנועי חיפוש (SEO) הוא הפתרון שיציל את האתר משיממונו ויביא זרם רציף של תנועה ובעקבותיה מבול של לקוחות. צר לי לבשר שלא זו בלבד שקידום אתרים הוא רק חלק קטן, חשוב אבל קטן, מתמהיל השיווק האינטרנטי, אלא שלהתרכז אך ורק בקידום האתר זה מעשה מסוכן ועשוי להתברר כלא יעיל לחלוטין.
האם אני ממעיט בערך של קידום אתרים? ממש לא! אבל צריך להסתכל על הדברים בראייה רחבה ובמיוחד כאשר מדובר על עסק שמחפש להשיג את מטרתו העסקית באמצעות שיווק באינטרנט. והנה ההסבר, אין ספק שאם אתר מדורג גבוה ("גבוה" זה אומר באחד מחמשת המקומות הראשונים בדף תוצאות החיפוש) עבור מילת מפתח פופולרית מובטחת לו תנועה רציפה לאתר "בחינם". העניין הוא שעל מנת להגיע למצב כזה נדרשת השקעה כספית רבה, לאורך זמן רב. בדרך כלל אם אתר מפסיק את פעילות קידום האתרים שלו עבור מילת מפתח פופולרית בתוך זמן יחסית קצר הוא ימצא את עצמו בתחתית תוצאות החיפוש וכל ההשקעה והזמן הלכו לאיבוד.
אבל יש דבר הרבה הרבה יותר מסוכן מהתמכרות לקידום אתרים והוא התלות במנוע החיפוש עצמו.
גוגל שינתה את אלגוריתם החיפוש שלה בצורה דרסטית 3 פעמים בארבע השנים האחרונות, לתהליכים האלה קראו Panda, Penguin ועכשיו, ספטמבר 2013, שינוי דרסטי נוסף המכונה Hummingbird (ראו כתבה מרויטרס בנושא). כל שינוי כזה משנה את כללי המשחק ואת חוקי מיקום האתרים, אתרים רבים חוטפים סטירה מגוגל (הכינוי Google slap), יורדים לדף שני ושלישי בתוצאות החיפוש ויש אתרים אשר נעלמים ממש ממנוע החיפוש. למי שלא הבין את הכוונה – האתר לא מופיע באינדקס גוגל בכלל!!!
הנה תמונת מצב אפשרית – העסק משקיע אלפי שקלים בחודש בקידום אתרים כאשר הוא תלוי תלות מוחלטת בשני גורמים:
- ספק השירות – כמו שאמרנו זאת חתונה לטווח אורך, ספק שירות קידום אתרים ירוץ כמה חודשים לפני שבכלל ניתן יהיה לבדוק את איכותו, ואם הוא אכן מצליח להביא את האתר גבוה בתוצאות החיפוש אז יש לנו כאן התחייבות לטווח ארוך ארוך…
- מנוע החיפוש – שימו לב, העסק מוציא אלפי שקלים בחודש לקדם את האתר שלו על מנוע חיפוש שאף אחד לא יודע ממש איך הוא עובד, יודעים רק את העקרונות. מנוע החיפוש שייך לחברה פרטית שיכולה לשנות, ומשנה, את אלגוריתם החיפוש ככה כי בא לה
לא כל עסק בנוי לתלות כזאת ולהוצאות כספיות מתמשכות כאלה.
אז מה עושים? איך נמנעים מההתמכרות לקידום האתר במנועי חיפוש?
ראשית, יש לבנות את האתר בחוכמה מראש – תוכן מקורי ואיכותי המבוסס על מחקר מילות מפתח נכונות ויעילות, אתר המעדכן תוכן באופן תדיר והכי חשוב, אתר שיודע להפיק תועלת מהתנועה המגיעה אליו. אתר כזה, בתכנון נכון, יפיק תנועה ממנועי חיפוש (תנועה אורגנית) באמצעות טכניקות קידום אתרים בסיסיות ובהשקעה קטנה יחסית.
שנית, וזו הדרך היעילה והבטוחה ביותר – לקנות תנועה בכסף ולמדוד אותה!
במקום להוציא אלפי שקלים על תהליך שאין לנו שום שליטה בו אפשר להקצות את התקציב הזה לפרסום בתשלום. האפשרויות העומדות בפנינו לפרסם בתשלום באינטרנט הן רבות ומגוונות והן לא חייבות להיות רק פרסום מודעות בגוגל.
השקעה בפרסום בתשלום חייבת לבוא ביחד עם מנגנון מדידה של יעילות הפרסום.
בצורה כזאת אנחנו יכולים, בתוך זמן קצר, לדעת בדיוק כמה יעלה לנו הפרסום הכי יעיל, איפה לפרסם ואילו תוצאות אנחנו יכולים לצפות מתקציב הפרסום שלנו.
לסיכום, ההמלצה שלי היא לשנות גישה. כן להוציא כסף על קידום אתרים אבל לעשות את זה במינון נמוך ובמקביל לתקצב פרסום בתשלום המאפשר לנו שליטה על התוצאות. רק ככה נוכל להשיג את המטרה העסקית שלנו בשיווק באינטרנט לאורך זמן.
אז כמה העסק שלך מוציא על קידום האתר בחודש? אולי כדאי להתייעץ ולשנות את המינון?
פגישת הייעוץ הכי יעילה לעסק שלך – כל הפרטים כאן
אל תתמכרו לקידום אתרים
מסכימה בהחלט. התחרות גדולה מאוד ותידרש הוצאה כספית גבוהה מאוד כדי לקדם את האתר. חבל שלא פירטת באילו דרכים אפשר לקנות תנועה לאתר.
שלום רינה, כמה דרכים מהירות לקנות תנועה לאתר: פרסום בגוגל ובפייסבוק, פרסום באתרי נישה בתחום של האתר שלך, רישום האתר באתרי אינדקס מובילים, הודעות לעיתונות בתשלום (בעיקר אתרים באנגלית).
אאוטבריין, טאבולה, מערך ניוזלטרים… לא חסר