למה המונח "אתר תדמיתי" עושה עוול לבעלי עסקים ומהם העקרונות המנחים לאתר עסקי טוב.
"אתר תדמיתי" זה מונח השגור בפי בוני אתרים ובעלי עסקים בישראל ובדיוק בתוך המונח הזה מונחת בעיה קשה של הבנת נושא שיווק באינטרנט לעסקים.
"אתר תדמיתי" – הכוונה לאתר מידע על העסק, בשונה מאתר חנות, אתר נושאי (פורטל), בלוג או דף נחיתה. אתר כזה מכיל בדרך כלל מידע בסיסי על העסק – אודות, מוצרים ושירותים, תמונות ו/או וידאו, סיפורי לקוח, המלצות וטופס צור קשר, עסקים חכמים מוסיפים גם בלוג לאתר העסקי שלהם (ודואגים לכתוב תוכן מדי פעם).
אז מה רע במונח "אתר תדמיתי" ? רע מאד!
אתר עסקי אמור בראש ובראשונה לשרת את המטרה העסקית של העסק, אני מכיר מעט מאד עסקים שמוכרים "תדמית"… "באיזה מידה תרצה את התדמית שלך?" " כמה תדמיות מכרת היום?".
עסקים לא מוכרים תדמית, עסקים מוכרים מוצר או שירות ולכן אתר אינטרנט טוב לעסק זה אתר שמייצג נאמנה את המטרה של העסק שהיא ברובם המוחלט של המקרים למכור מוצר / שירות או לפחות להביא פניות מלקוחות המעוניינים בשירות אותו העסק מציע (מה שנקרא בשפה העסקית "ליד" LEAD ).
רגע, רגע, אני רוצה להסביר, תדמית של העסק זה דבר חשוב, אפילו מאד חשוב, אבל אני רוצה לחדד את הנקודה – האתר אמור להביא לקוחות, והיות ולקוחות לא קונים תדמית אלא מוצר או שירות ,האתר חייב למלא את המשימה של השגת המטרה העסקית ביחד עם יצירת תחושה של חברה או עסק עם תדמית טובה.
מהיום אומרים "אתר עסקי" ולא "אתר תדמיתי" – זה נשמע כמו סתם סמנטיקה אבל זה ממש לא ככה. יש בארץ מאות (ואולי אלפי) בוני אתרים, חלקם אפילו מקצועיים ביותר ויודעים לבנות אתרים יפיפיים לפי כל כללי העיצוב, זה ברור, רוב בוני האתרים בארץ למדו עיצוב או תכנות, אבל רק מעטים מבוני האתרים באים מרקע עסקי ויודעים לבנות אתר עסקי אמיתי. עיצוב האתר אינו המטרה הוא רק האמצעי להשגתה.
אתר עסקי זה אתר שבנוי על העקרונות הבאים – לפי סדר חשיבות:
עיקרון ראשון: האתר חייב לשרת את המטרה העסקית:
מסביר בבירור מה עושה העסק, מה הם המוצרים והשירותים, מה הערך המוסף או הייחוד של העסק ובעיקר קורא לפעולה ז"א מראה ללקוח הפוטנציאלי מה הוא צריך לעשות על מנת להיות לקוח בפועל, דוגמא: "לקבלת הצעת מחיר לחץ כאן" או "להורדת המדריך החינמי לחצו כאן" או "לתיאום פגישת ייעוץ – לחצו" וכד'.
עיקרון שני: עיצוב נקי ולא עמוס
עיקרון זה חשוב לכל האתר וחשוב במיוחד לעמוד הבית.
האתר חייב לשקף למבקר בו את מהות העסק ממש בשנייה הראשונה שהוא הגיע אליו. אסור לתת למבקר באתר לחפש מה עושה העסק. כותרת גדולה שעונה על השאלה "איזה שירות / מוצר מוכר העסק הזה" היא הכרחית. ראיתי הרבה אתרים עסקיים שהחליטו להיות ממש מודרניים ועמוד הבית כולו מורכב מתמונה גדולה ויפה… בלי כותרת, בלי הסבר, סתם תמונה גדולה. אני אומר שוב, אם המבקר באתר לא יבין בשנייה הראשונה מה עושה העסק יש הרבה סיכויים שהוא יעבור לאתר הבא.
מתחת לכותרת הראשית צריך להדגיש הדגשה מספר קטן (3-4) שירותים שהעסק מציע.
גם אם העסק שלכם מציע 20 סוגי מוצרים או שירותים שונים, הראו למבקר באתר רק קטגוריות ראשיות או את המוצרים החשובים לכם במיוחד לקדם. אסור לבלבל את המבקר באתר עם עומס מידע באתר ובמיוחד לא באתר הבית. אז יהיה מי שיגיד… "תראה את את אתר גלובס או ynet, איזה עומס יש שם…" , סליחה, אלה לא אתרים עסקיים אלה אתרי תוכן שהמבקר בהם מצפה למצוא שם הרבה מידע והוא גם מוכן לחפש אותו. זה ממש לא המצב באתר עסקי.
עיקרון שלישי: לתת מענה לכל סוגי הלקוחות
תהליך קבלת ההחלטה על קנייה או על פנייה לעסק הוא שונה מלקוח ללקוח. יש לקוח שיחליט לפנות בעקבות תמונות מוצר שהוא ראה, יש לקוח שירצה לקרוא מידע על המוצר, יש לקוח שירצה לקרוא חומר מקצועי בכדי לדעת שהעסק אכן יודע מה הוא עושה ויש לקוח שרוצה לקרוא המלצות – האתר חייב לספק תוכן לכל סוגי הלקוחות האלה.
עיקרון רביעי: האתר חייב להיות קל לתפעול שוטף
התופעה הכי נפוצה שאני נתקל בה בקרב בעלי עסקים שפונים אלי לייעוץ היא שיש להם אתר ואין להם מושג מה לעשות איתו. זה יכול להיות אתר ממש יפה אבל אם הוא לא מסייע בהרכשת לקוחות חדשים אז הוא לא שווה כלום.
לבנות אתר יפה זה לא מספיק, הוא חייב להיות כזה שמשיג מטרה עסקית ולא רק כזה שבונה האתר יכול לשים בתיק העבודות שלו להגיד "תראו איזה יופי של אתר בניתי"
אתר עסקי טוב הוא אתר שמאפשר לבעל העסק לעדכן תוכן שוטף בצורה קלה וידידותית, גם אם הוא לא מתכנת אתרים.
אז לסיכום, הנה מספר טיפים:
מהיום אימרו "אתר עסקי" וחפשו בונה אתרים שמשתמש בשפה הזאת ולא מוכר לכם "אתר תדמיתי"
הקפידו לשאול 5 שאלות מנחות את בונה האתר שלכם – ראו כאן
לתיאום פגישת ייעוץ איתי – לחצו כאן
אתר תדמית? אין דבר כזה
מאמר מעניין. תודה רבה 🙂