זהו החלק השני של סקירת כנס Next Case 2014 – (החלק הראשון – כאן)
דוברים נוספים שהציגו מצגות ראויות בכנס
עופר לנגר מחברת קידום אתרים Alpinist301 הראה תהליך של קידום האתר של חברת תנובה. התהליך עצמו מובנה מאד ומראה מחשבה נכונה ותכנון טוב. בהחלט רואים שהחברה מתייחסת לשירות שלה וללקוחותיה ברצינות (זה לא דבר רגיל, לצערנו) אבל אני בספק כמה עסקים באמת יכולים להרשות לעצמם תהליך קידום אתרים כזה – זה תהליך ארוך ויקר מאד ותוצאות אינן מובטחות כמובן. לדעתי, הצלחה כזאת בקידום אתרים אורגני כמו שהראה עופר מתאימה באמת רק לאתרי מותג גדולים. עסקים בינוניים וקטנים לא בנויים לתהליכים כאלה.
עופר הראה מודל חכם למחקר מילות המפתח אשר מבוסס על בניית ביטויים מתשובות לחמש שאלות – מהו המוצר? מה הפעולות שעושים איתו? מהן תכונות המוצר? מתי משתמשים בו? ואיפה? – אהבתי!
והיה גם משתמש קצה, כלומר לקוח, ישי כץ שיינפלד, סמנכ"ל השיווק של הקריה האקדמית אונו, הציג קמפיין ליצירת לידים שהרימה המכללה במטרה לצרף סטודנטים רבים לשורותיה. ישי סקר תהליך שיפור איכות הלידים שהתחיל לאחר שהם קיבלו יותר מ32,000 לידים, רובם לא רלוונטיים.
ההצגה של ישי היתה כנה ואמיתית ואני מודה לו על כך, אבל גם חידדה את אחת הבעיות הנפוצות של מנהלי שיווק באינטרנט והיא "תראו כמה לידים הבאתי" – שיווקניקים יקרים, לידים זה חשוב, בלי ליד לא תהיה מכירה, אבל אם נקבל רק לידים שאינם מובילים למכירה לא הגענו למטרה. דבר דומה קורה גם בשיווק ברשתות חברתיות והוא מכונה "תראו כמה לייקים יש לי"…. יופי, אבל כמה מכרת היום?
ישנן דרכים רבות לוודא שהלידים שאנחנו מקבלים מקמפיין השיווק הם איכותיים, הראשונה במעלה היא חידוד המסר לקהל היעד. בסוף ההרצאה שאלתי את ישי האם הוא שקל להשתמש בשירות טיוב לידים של חברה חיצונית, הוא ענה שלא ולדעתי זה קצת פיספוס שמנהלי שיווק לא יודעים להשתמש בכלי כזה. קיבלתם כמות גדולה של לידים ואתם לא מסוגלים לטפל בכולם? תנו לחברת שמתמחה בכך לסנן לכם את הלידים בזמן קצר. ראו לדוגמא את השירות של חברת ביפר – כאן
חתם את הכנס גלעד בכר מחברת Moburst. החברה מתמחה בשיווק אפליקציות לסלולר. שיווק אפליקציות במקצועיות, כפי שהציג גלעד, הוא תחום פחות ידוע בקרב קהילת השיווק.
גלעד סקר תהליך של קידום אפליקציה באמצעים שונים. הרצאה חכמה מאד אבל גלעד, בהתלהבותו, ירה עלינו את משנתו בצרורות… אי אפשר להכיל תחום כל כך רחב וכל כך חדש ב20 דקות. ובכל זאת, גלעד, הרצאה מצויינת, תודה.
היו עוד כמה הרצאות בכנס של מרצים חביבים ומקצועיים אבל הם פחות הרשימו אותי. במקום לכתוב ביקורת שלילית החלטתי פשוט לא לכתוב עליהם וזהו.
לסיכום –
איזה כיף של כנס. זה לא סוד שהמונח "שיווק באינטרנט" בישראל נתפס הרבה פעמים כתחום רב נוכלים שפועלים בו הרבה מומחים מזוייפים וגם עושי קסמים למיניהם. כל כך הרבה בעלי עסקים נכוו כי לא ידעו לבחור איש שיווק נכון ומקצועי. מאד נהניתי לראות ולפגוש אנשים שלוקחים את מקצוע השיווק באינטרנט ברצינות ובמקצועיות.
ומשהו לשנה הבאה – מאד הפריעה לי העובדה שלא כל המציגים הראו מקרי בוחן. זאת הרי מהות הכנס וזאת גם הגדולה שלו. במיוחד אני לא אוהב לשלם על כנס שבו המרצים מוכרים לי את מרכולתם. אם תציגו מקצועיות וחדשנות יש סיכוי הרבה יותר גדול שאחרי הכנס אנשים יחפשו לקנות מכם – אל תדחפו לנו את זה לפנים. אני איש שמאמין באיכות וגם מוכן לשלם עליה. הייתי שמח לשלם פי שתיים ויותר על כנס כזה ובלבד שהמרצים ייבחרו על פי מקרי הבוחן המעניינים שלהם ולא בגלל שהם שילמו חסות. צר לי, אבל ככה אני מרגיש.
ועוד משהו – הכנס הראה מקרי בוחן של חברות שפועלות בשוק הבינלאומי, בעיקר. לי אישית היה מאד חסר לשמוע סיפור הצלחה (או כישלון) של עסק ישראלי, עסק ממוצע, לא מותג ולא חברה עם גב כלכלי. לדעתי החוסר הזה מייצג תופעה לא טובה שאני חווה והיא שאין הרבה חברות שמשקיעות מקצועיות כמו שראינו בכנס בעסק הישראלי הקטן. חברים, אנחנו חיים כאן… מה הפלא שהעסקים הקטנים בישראל חשופים למשווקי אינטרנט שאינם מקצועיים בלשון המעטה? אסור לנו כמומחי שיווק באינטרנט לנטוש את השוק הזה!
ומשהו נחמד לסיום… החידוש הכי מרענן בכנס היה השימוש בפלטפורמת טוויטר לצורך תקשורת עם מנחת הכנס בזמן אמת. השימוש בטוויטר אינו נפוץ בישראל וחבל שכך. זאת אפליקציה הרבה יותר חדה וברורה להעברת מסרים מאשר פייסבוק. אני מבחינתי אנסה לעשות שימוש רחב יותר בטוויטר מעכשיו והלאה.
רוצים לראות את התכתובת, המשעשעת משהו, שרצה במהלך הכנס. הנה הלינק או שפשוט חפשו בטוויטר #nextcase2014
יואו, כתבתי יותר מ-1400 מילים על הכנס, אז לא תכתבו לי כמה מילות תגובה?
ומי שרוצה לקרוא את המאמר שלי על קידום אתרים <—–
אז מה ראיתי בכנס Next Case 2014? – חלק 2
תודה על השיתוף, אולי שנה הבאה נגיע (אם יהיה כנס…)
בשמחה!
טוב, אחרי כזאת סקירה, בשנה הבאה אני חייבת ללכת. תודה רבה על ההשקעה בכתיבה.
תודה, מאיה, שמחתי לשמוע!
אחלא סקירה, תודה עידו.
לא עשה לי חשק ללכת לכנס הבא… שונאת כנסים מיסחריים כאלו, ואת כל המידע לדעתי אפשר למצוא באינטרנט, אם רק מחליטים להקדיש את הזמן.
אבל
כן עשה לי חשק לקרוא עוד פוסטים שלך 🙂
מאמר פצצה ועתיר מידע יעיל בנוגע למה שהולך בכנסים כאלה, אהבתי ממש כל הכבוד!
ההרצאה של עופר לנגר בהחלט הביאה לרף ציפיות גבוה (רוב ההרצאות הצליחו לעמוד ברף הזה)
הכס משתפר משנה לשנה, מעניין מה היה הקונספט בשנה הבאה!