איך מוצאים תמונות חוקיות להורדה?
כלל ברזל הוא שאסור להעתיק תוכן ובוודאי לא תמונות. כל מי שעוסק בשיווק ופרסום מכיר את עניין הצורך לקנות אלמנטים גרפיים ותמונות על מנת להשתמש בהם בהדפסת ברושורים, מודעות ופירסומים. אותו הדבר נכון גם לגבי תמונות באתרי אינטרנט. הייתי אומר שזה אפילו יותר חשוב מניר מודפס, למה? מכיוון שהיום מאפשרים מנועי החיפוש לחפש תמונה זהה לתמונה שיש לנו וכך יכול בעל הזכויות על התמונה למצוא מהר מאד מי העתיק ממנו את התמונה.
אבל מצד שני, תמונות ממאגרי תמונות עולות הרבה כסף, אז מה עושים, איך מוצאים תמונות להורדה בתשלום, אבל נמוך?
ראשית, אם מדובר בתמונה לאתר אז בדרך כלל נדרשת תמונה קטנה יותר וזולה יותר. תמונות שאנחנו מפרסמים באתר אינטרנט הן לעיתים רחוקות גדולות מ 800 פיקסלים וברוב המקרים אפילו הרבה יותר קטנות. עדיין, צריך לדאוג שהתמונה תהיה חוקית. בוודאי כשמדובר באתר השייך לעסק או חברה מכיוון שהעתקת תמונה יכולה לגרור תביעות ושאר דברים מטרידים מאין אלה.
ריכזתי 3 שיטות להורדת תמונות בלי להתרושש:
- ישנם אתרים שמספקים תמונות חינם מהמאגר שלהם, זה מעולה אבל החיסרון הוא שאתרים אלה מחזיקים מאגרי תמונות קטנים ולא תמיד באיכות גבוהה. הנה אתר כזה לדוגמא – morguefile.com
- אפשר לפנות לצלמים עצמאיים שיש להם אתר ובמידה ומצאנו תמונה טובה, אפשר להגיע להסכם על תשלום נמוך אן על תגמול אחר (לינק באתר שלך למשל)
- מאגרי תמונות איכותיות במחירים סבירים – כן, יש כאלה. לא הרבה אבל יש. מאגרי שמאפשרים רכישת תמונה איכותית במחירים הוגנים החל מ 1$ לתמונה קטנה. באתר הזה תמונה גדולה מאד תעלה 5$ והוא מחזיק מאגר גדול ומרשים – מומלץ! ראו כאן
Comments (0)